Tot un municipi contra la violència masclista

Els instituts, l’Ajuntament i l’Hospital es sumen a la lluita

Des de l’Ajuntament fins a l’Hospital, passant pels tres instituts del municipi, Manacor ha volgut mostrar aquest dilluns 25 de novembre, que s’oposa frontalment a qualsevol tipus de violència de gènere. A primera hora del matí s’ha inaugurat el mural per la igualtat que des de fa dies ha anat agafant forma a una de les parets de l’IES Mossèn Alcover. El muralista Sandro Thomàs, Sath, reconegut en distints pobles de l’illa per les seves obres de gran tamany, moltes d’elles per Aproscom Fundació, va acceptar tornar a pujar a la grua per pintar una obra contra la violència masclista a la façana que dóna a la ronda des Port.

A l’acte hi han estat presents tant l’autor, com la regidora d’Igualtat, Carme Gomila, el regidor d’Educació, Mateu Marcé i la regidora Cristina Capó. Per Gomila el mural “representa l’esperit de l’Ajuntament de fer del feminisme i la igualtat un eix transversal a les polítiques municipals”.

En total, es pintaran fins a quatre murals per la igualtat al municipi de Manacor: aquest a l’IES Mossèn Alcover pel 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la violència contra la Dona, un a l’IES Manacor i un altre a Porto Cristo pel 8 de març, Dia Internacional de les Dones, i un a l’IES Porto Cristo pel 17 de maig, Dia Mundial Contra l’Homofòbia i la Transfòbia.

A l’IES Porto Cristo, Carme Brunet posa veu “a les dones i els homes de l’IES Porto Cristo que estam farts de la violència de gènere”. Una declaració d’intencions que s’ha completat amb l’actuació de Morgana Jazz en el temps del pati. Fa només uns dies el mateix Sandro Thomàs ja va pintar un mural a un dels passadissos de l’institut, amb la paraula Basta!.

També l’IES Manacor i el centre hospitalari comarcal, han afegit a la lluita. El professionals de l’Hospital han sortit defora per fer un minut de silenci amb motiu de la campanya Reaccionem i enmarcat dins els actes del 25 de novembre. A més, avui a les 20 hores distints col·lectius socials han organitzat una concentració de rebuig a la plaça de sa Bassa.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad