Els jaciments arqueològics explicats a través del mòbil

Son Peretó i s’Hospitalet Vell ja compten amb nous panells informatius

La directora insular de Patrimoni, Francisca Coll, la regidora de Patrimoni Històric, Núria Hinojosa, i la directora del Museu d’Història de Manacor, Magalena Salas, han presentat les millores als jaciments arqueològics de s’Hospitalet Vell i Son Peretó. En col·laboració amb el Consell, es duu a terme un projecte que compren, en primer lloc, una avaluació de l’estat dels jaciments i les possibilitats de fer-los més accessibles, eliminant o reduïnt al mínim les barreres arquitectòniques perquè puguin ser visitats per persones amb mobilitat reduïda. En segon lloc, una restauració del conjunt de tombes i una neteja entre murs excavats. I finalment, una renovació dels panells per afavorir la conservació i la divulgació del patrimoni arqueològic illenc.

La informació es pot consultar en català, castellà i anglès

Així, a l’espera de les millores d’accessibilitat, els jaciments ja compten amb nous panells informatius basats en la combinació d’imatge, escrit i sistema de codis QR. Ja s’han situat tretze panells al jaciment de Son Peretó i nou al de s’Hospitalet Vell. En analitzar el codi QR des del seu telèfon, l’usuari pot rebre informació via escrita, via vídeo – amb subtítols –, àudio o llengua de signes, a més d’alguna imatge en 3D. Tot això, en català, castellà i anglès.

La directora del Museu, Magalena Salas, ha exposat que “amb la instal·lació d’aquests panells seguim avançant per complir els objectius d’accessibilitat, en el sentit de dotar d’un contingut més visual i de codis QR a totes les explicacions en què donam a conèixer els jaciments”. Per la seva banda, Núria Hinojosa ha volgut deixar clar que “el jaciment és un orgull pel municipi, és important saber què tenim, explicar-ho i reivindicar-ho”.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad