Els jaciments arqueològics explicats a través del mòbil

Son Peretó i s’Hospitalet Vell ja compten amb nous panells informatius

La directora insular de Patrimoni, Francisca Coll, la regidora de Patrimoni Històric, Núria Hinojosa, i la directora del Museu d’Història de Manacor, Magalena Salas, han presentat les millores als jaciments arqueològics de s’Hospitalet Vell i Son Peretó. En col·laboració amb el Consell, es duu a terme un projecte que compren, en primer lloc, una avaluació de l’estat dels jaciments i les possibilitats de fer-los més accessibles, eliminant o reduïnt al mínim les barreres arquitectòniques perquè puguin ser visitats per persones amb mobilitat reduïda. En segon lloc, una restauració del conjunt de tombes i una neteja entre murs excavats. I finalment, una renovació dels panells per afavorir la conservació i la divulgació del patrimoni arqueològic illenc.

La informació es pot consultar en català, castellà i anglès

Així, a l’espera de les millores d’accessibilitat, els jaciments ja compten amb nous panells informatius basats en la combinació d’imatge, escrit i sistema de codis QR. Ja s’han situat tretze panells al jaciment de Son Peretó i nou al de s’Hospitalet Vell. En analitzar el codi QR des del seu telèfon, l’usuari pot rebre informació via escrita, via vídeo – amb subtítols –, àudio o llengua de signes, a més d’alguna imatge en 3D. Tot això, en català, castellà i anglès.

La directora del Museu, Magalena Salas, ha exposat que “amb la instal·lació d’aquests panells seguim avançant per complir els objectius d’accessibilitat, en el sentit de dotar d’un contingut més visual i de codis QR a totes les explicacions en què donam a conèixer els jaciments”. Per la seva banda, Núria Hinojosa ha volgut deixar clar que “el jaciment és un orgull pel municipi, és important saber què tenim, explicar-ho i reivindicar-ho”.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. En fer clic al botó Acceptar, accepta lús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits    Configurar y més informació
Privacidad