Un mural de dones pageses canviarà l’estètica de la plaça de ses Verdures

L’artista Catalina Julve serà l’encarregada del primer d’un projecte artístic més ample per a carrers i places

Fa uns mesos que l’ajuntament de Manacor està pensant en fórmules per tal d’evitar tant la proliferació de pintades a cases i elements patrimonials del poble, com per fer, a la vegada, més estètics i artístics determinats espais sobre tot del centre històric. Amb aquests objectius, una serie de regidories municipals han unit forces per posar en marxa un projecte muralístic que ompli de color parets fins ara brutes o degradades, a més de donar un caire reflexiu i d’igualtat. De moment ja s’ha demanat permís al propietari del solar o hi ha una vivenda esbucada des de fa dècades a la plaça de ses Verdures, per pintar-hi un mural a les seves tres parets.

 

Aspecte actual del tancament del solar

 

Es tracte d’una pintura encarregada a l’artista Catalina Julve, que simbolitza el treball històric i constant de les dones pageses durant els segles. Un homenatge que constarà de tres escenes diferenciades a cada una de les parets de set, tres i sis metres i mig de longitud respectivament i que ajudarà a que l’espai de mercat llueixi molt millor. A la principal, la que donarà a la plaça Constitució (de ses Verdures), a un costat s’hi representaran tres dones veremadores amb cistelles plenes de raïm, enmig d’un camp on, a l’altra banda les contemplen quatre dones més de diferents edats que simbolitzen sengles generacions.

 

Esbós del mural que anirà a la paret més curta

 

Julve ja ha realitzat un seguit d’esbossos a llapis i pintures de fusta, que amablement ens ha cedit i amb els que hem fet una foto-composició amb la que il·lustram aquesta notícia. Sabem també que a les altres dues parets, a la curta hi haurà una escena amb dues dones en posició contemplativa donant gràcies al camp, i a la que ja queda dins el carrer de l’escolà Pocoví, un grup d’espigadores.

La Sala també ha hagut de demanar permís i mostrar tant els dibuixos com els colors al departament de Patrimoni del Consell de Mallorca, perquè ho aprovi; ja que està dins una zona delimitada i protegida com a BIC (Bé d’Interès Cultural) on no hi pot haver edificis o murals de colors cridaners. Un tràmit que es preveu que sigui favorable dins les properes setmanes, a fi que abans que acabi l’any es pugui començar a pintar. Ara la següent passa serà que la brigada pinti primer la paret de blanc.

 

Quatre generacions de dones pageses
Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad