Sa Torre: sense obres ni alumnes més d’un any després

El Govern preveu que les obres comencin entre març i abril i acabin a finals de 2020, amb 840.000 euros de pressupost

L’escola de Sa Torre continua tancada més d’un any després que s’hagués de desallotjar, el 10 de octubre de 2018, com a conseqüència de la trobada de colònies de formiga blanca que es menjaven, sobre tot, les bigues de fusta de moltes aules de l’edifici. Tots els seus alumnes se n’hagueren d’anar provissionalment a dependències de l’IES Manacor amb la promesa de la conselleria d’Educació que podrien tornar a finals de 2019 o principis de 2020, una vegada haguessin acabat les obres de sanejament i reforma… unes feines que encara no han començat.

Els alumnes encara no podran començar el proper curs a Sa Torre

Segons ha pogut saber aquesta revista, la Conselleria ja ha informat a les famílies, a la direcció del centre i a l’ajuntament de Manacor. “El projecte de reforma està acabat i en supervisió, i la previsió és que finalitzi dins aquest mes, per a continuació demanar la llicència d’obres a l’Ajuntament”, ens expliquen des d’Educació. “Tan aviat com tenguem llicència licitarem les obres per via d’urgència i la previsió és que puguin començar entre març i abril de l’any vinent i que estiguin acabades abans de final de l’any 2020″. El pressupost reservat a l’IBISEC (institució de la pròpia Conselleria que es dedica a realitzar els projectes) dins 2020 per a aquesta actuació és de 840.353 euros.

 

Una plaga de formigues blanques va fer desallotjar l’escola

 

Tot i això, ara un grup de mares i pares d’alumnes de l’escola de Sa Torre s’han començat a moure per demanar al Govern una solució urgent per recuperar un espai emblemàtic tant pel poble com per la comunitat educativa, que esperava ja ser-hi fent classe a dia d’avui. “El dia 9 d’octubre de l’any passat, mentre la torrentada causava en els nostres pobles veïnats una catàstrofe natural i una tragèdia humana, les famílies dels alumnes del CEIP Sa Torre estàvem reunides al saló d’actes de l’IES Manacor, convocats per la direcció general de Planificació, Ordenació i Centres (Conselleria d’Educació i Universitat)”, expliquen aquest grup de mares i pares, que recorden que els prometeren que tot d’una “iniciarien les obres que eren necessàries realitzar a l’edifici de la nostra escola que data del temps de la II República”.

Ara un grup de mares i pares demanen “una solució urgent”

A la mateixa reunió, també els varen assegurar que el temps previst d’aquestes obres seria, d’un any i tres mesos, el que no serà així: “Ja ha passat un any i un mes d’aquest dia i no només estam ben lluny que els nostres fills tornin a jugar i córrer per la seva estimada escola, sinó que ni tan sols està el projecte acabat de redactar. Són moltes les famílies que hem triat aquesta escola pel seu projecte educatiu, que ha quedat deslluït per la situació de provisionalitat en la qual ens trobam”, insisteixen, tot agraïnt però “a l’IES que ens acull, en detriment del seu propi benestar”.

 

Sa Torre també va ser l’institut de Manacor

 

Finalment, les famílies afectades es qüestionen si “és tan complex l’engranatge burocràtic perquè no es puguin iniciar unes obres públiques d’un edifici que realitza una tasca educativa, assistencial i social?. No és vergonyós que no hi hagi hagut una acceleració, encara que fos de forma excepcional, perquè la ‘paperassa’ es dinamitzi tal com els ciutadans i contribuents ens mereixem?”.

Cal recordar que els alumnes més grans ja han començat primer d’educació primària dins l’edifici de secundària. “Què passarà? Continuaran allà fins que comencin primer d’ESO sense haver poder gaudit d’una escola amb espais propis de la infància, més recollits i càlids?. Demanam com a famílies i exigim com a manacorins/es de naixement o d’adopció, que s’inicien les obres ja i que el curs vinent, 2020-21, es pugui iniciar el curs a la nostra escola de Sa Torre amb les obres ja finalitzades”.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad