El PP acusa el batle de “mentir i fer xous” sobre l’IBI de l’Acadèmia Nadal

La seva portaveu, Maria Antònia Sansó, diu que ella mateixa va iniciar la reclamació la passada legislatura

El PP de Manacor ha acusat el batle, Miquel Oliver (Més-Esquerra), de fer “xous amb els seus tuits” sobre el no pagament de l’Impost de Béns Immobles (IBI) per part de l’acadèmia Rafa Nadal i considera que menteix “quan diu que l’anterior consistori (El Pi-PP- AIPC) mai el va reclamar”. El Partit Popular explica que “abans de res, cal aclarir el funcionament del cadastre i l’Agència Tributària de les Illes Balears (ATIB). Quan un determinat projecte obté el final d’obra, es va al cadastre per fer constar l’alteració produïda. Una vegada registrada l’alteració, es comunica a l’ATIB i aquesta, fa el padró. Aquest procés pot allargar-se durant 2 o 3 anys (mai més de quatre per evitar la prescripció)”. L’Acadèmia Rafa Nadal obrí les seves portes el 20 d’octubre de 2016.

El batle menteix quan diu que nosaltres no reclamàrem l’impost

Segons la portaveu del PP local i en aquells moments regidora d’Hisenda, Maria Antònia Sansó, és a principis de 2018 quan s’assabenta que l’acadèmia no paga IBI, “i don ordres precises per resoldre aquesta qüestió. A partir de dia 24 de maig de 2018 surten des de l’Ajuntament (àrea d’Intervenció), correus electrònics adreçats al cadastre i a l’ATIB per posar fil a l’agulla. El 31 d’octubre de 2018 el gerent regional del Cadastre a Balears, firma l’acord d’alteració cadastral, i entre febrer i maig del 2019 l’ATIB realitza el padró”.

Els popular apunten que “a l’agost de 2019, l’ajuntament de Manacor firma el nou padró. Tenint en compte els terminis habituals d’aquest procediment, el cas de l’Acadèmia Rafa Nadal es podria considerar ‘normal’ i fins i tot ‘més que raonable’, tenint en compte les pressions que des de l’Ajuntament es feien al cadastre per resoldre aquesta qüestió, a instàncies meves”, diu Sansó.

“El batle menteix en una entrevista a El Confidencial quan manifesta que l’anterior equip de govern no reclamava l’IBI. Aquestes declaracions són totalment esbiaixades, aplicant una opinió parcial i personal. El batle Oliver només cerca confondre els manacorins i manacorines”. El Partit Popular, continua dient que “immediatament després de tenir constància de la situació, es van donar ordres precises per revertir la situació. Exactament igual que si s’hagués detectat una irregularitat semblant en qualsevol altre veïnat o veïnada de Manacor. Si bé és cert que la darrera firma que ha fet l’Ajuntament ja ha correspost al nou equip de govern, la feina anterior estava feta“.

“Des del Partit Popular de Manacor, no s’ha afavorit, ni s’afavorirà a cap veïnat o veïnada. Si el batle Oliver així ho pretén fer veure, tal vegada ha de mirar a la bancada dels seus socis de govern els quals tenien competències supramunicipals la passada legislatura, no al Partit Popular. Apel·lam a la responsabilitat institucional que hauria de tenir el batle Oliver, a més, de convidar-lo fermament a deixar de banda les mentides i la política de xous”, sentència.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad