400 alumnes cantaran a l’auditori en rebuig a la violència masclista

L’ajuntament de Manacor ha anunciat que apostarà per aconseguir el certificat com a ‘municipi per la igualtat de gènere’

La regidora d’Igualtat, Carme Gomila, el professor del Conservatori Josep Devesa, i l’educadora social Maria Antònia Genovard, han presentat Canta contra la violència masclista, una activitat que reunirà, el proper 26 de novembre, l’alumnat de 6è de primària de les escoles de tot el municipi, a fi de realitzar un concert en rebuig a la violència masclista. Es durà a terme just un dia després de la commemoració del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra la Dona, marcat per les Nacions Unides el 19 d’octubre de 1999, en record de les germanes Mirabal, tres dones de trenta-sis, trenta-tres i vint-i-cinc anys, assassinades el 1960 per la seva oposició al règim del dictador dominicà Trujillo.

Serà el proper 26 de novembre amb alumnat de 6è de primària de les escoles de tot el municipi

Així, l’Auditori de Manacor s’omplirà en uns dies per escoltar la veu dels més petits dins el marc d’aquesta activitat organitzada pel departament d’Igualtat. El concert constarà de diverses cançons, una per escola, que cerquen la conscienciació ciutadana davant la violència masclista. Segons la regidora Gomila “es tracta de mostrar una altra música, una altra realitat, per tal que, com a mínim, puguin triar”.

Genovard, educadora social de l’Ajuntament, ha apuntat que “és molt important la feina conjunta entre centres, sortint de la zona de confort a la que estan acostumats, per tal de fer poble i compartir lluites”. Per la seva banda, el professor Devesa ha apuntat que fa mesos que l’activitat s’està preparant, però que és des del setembre que es treballa en els arrengaments i els instruments, que ompliran l’Auditori d’Alaska, Gossa Sorda o els Pets, entre altres”.

L’activitat, que durarà de les 11 a les 14 hores, és iniciativa de l’equip d’educadors socials de l’Ajuntament, en col·laboració amb el Conservatori Municipal i el Conservatori Superior de les Illes Balears. Finalment, Carme Gomila ha volgut aprofitar per remarcar que “els pressuposts d’enguany fan créixer la partida per a Igualtat de 3.000 a 50.000 euros, essent això una declaració d’intencions per tal de posar el feminisme al centre de la política municipal”. A més, ha afegit que s’apostarà per aconseguir el certificat de “municipi per la igualtat de gènere”, que obligarà l’Ajuntament a seguir una sèrie de protocols i plans per aconseguir-la.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad