Manacor instal·larà una pista de gel gratuïta de 200 m2

L’oferta estrella de la campanya nadalenca d’enguany obrirà el 20 de desembre a la Rambla del Rei en Jaume

La Rambla del Rei en Jaume serà, a partir del proper 20 de desembre, l’espai on l’ajuntament de Manacor té previst instal·lar-hi una pista de gel ecològica de 200 metres quadrats. Una oferta nadalenca que vol incentivar les compres al comerç local i de proximitat de la zona i del centre, alhora que vol atreure a persones de tota la comarca de Llevant i veïns del municipi que fins ara se n’anaven a Ciutat per gaudir d’una oferta similar.

En aquests moments el consistori està valorant les distintes ofertes d’empreses especialitzades del sector que ja té damunt la taula. També se sap que l’accés a la pista a l’aire lliure serà gratuït; hi podrà entrar i patinar tothom qui vulgui sempre que primer s’hagui ‘guanyat’ l’entrada comprant als comerços locals. “El que tractam és de dinamitzar el teixit de Manacor, fent-lo més atractiu en aquestes dates tan assenyalades”, explica la regidora de Comerç, Maria Antònia Truyols. Evidentment també seran de franc els patins reglamentaris per poder entrar a la pista, un espai que en aquest cas si que estarà a cobert. La data de tancament de la pista de gel serà el 6 de gener, o sigui, la nit de Reis.

La pista estarà oberta del 20 de desembre fins a la nit de Reis

El més destacat d’aquesta classe de pistes de gel és el material, ja que estan formades per plaques de gel sintètic autolubricades, que van expulsant líquid poc a poc per permetre un lliscament òptim de la pista. El que suposa també un important estalvi energètic respecte a pistes de gel natural. Mentre a que una pista tradicional d’aquestes característiques consumiria uns 12.200 quilowatts, 14.250 d’aigua i emetria 3,6 tones de CO2 a l’atmosfera, l’ecològica no, de manera que l’estalvi serà considerable. Si traduïm aquestes dades a l’economia domèstica equivaldria al consum elèctric diari d’unes 450 habitatges.

Aquesta és l’oferta estrella de tot un seguit d’iniciatives que l’ajuntament de Manacor té preparades per la campanya nadalenca, que inclou un enllumenat potent des de la Plaça de sa Mora fins la del Mercat, amb la plantada de diferents arbres de 10 metres d’alçada a distints indrets com la mateixa plaça de sa Mora, la de Sant Jaume o la de Na Camel·la. S’il·luminarà tant el carrer de Ciutat com el de Francesc Gomila. A Baix des Cós es substituiran els fins ara tradicionals llaços vermells per llums nadalenques clàssiques, mentre que a l’avinguda d’Antoni Maura es col·locarà una “decoració impactant i novedosa” basada en ornaments realitzats per usuaris d’Estel de Llevant. Per altra banda també està confirmat novament l’exitòs trenet nadalenc de les avingudes.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad