La fallida de Thomas Cook paga una gran ruta senderista que partirà de Manacor

Quasi un milió d’euros per adequar i senyalitzar la GR East Mallorca, que anirà de Cala Domingos a Capdepera

915.000 euros dels vuit milions que el Ministeri d’Indústria, Turisme i Treball té previst invertir en projectes a les illes per pal·liar els efectes de la fallida de Thomas Cook, aniran a parar a la denominada Gran Ruta (GR) East Mallorca que parteix de Cala Domingos (Manacor) i arribà fins a Capdepera. Més concretament aquests doblers serviran per adequar i senyalitzar els 193,78 quilòmetres que permetran recórrer l’est de l’illa a peu o amb bicicleta pel municipi manacorí, Sant Llorenç, Son Servera, Artà i Capdepera. Es tracta d’un ambiciós gran recorregut que vol aconseguir atreure un turisme sostenible i generar nous ingresos pels municipis implicats.

La ruta de gran recorregut està distribuida en quatre etapes, amb un traçat circular i configurat amb la idea de crear itineraris més curts perquè els usuaris puguin triar destinació. Estarà homologada per a senderisme i cicloturisme, j que la senyalització del recorregut passarà un exhaustiu control de qualitat i eficiència.

Aquestes serien les quatre etapes:

-La primera des Artà a l’Ermita de Betlem-Alqueria Vella-Cala Mesquida-Cala Rajada i Son Moll.

-La segona de Son Moll-Font de sa Cala-Provençals-Canyamel-Costa dels Pins-Son Servera.

-La tercera etapa inclou Son Servera-Son Carrió-Sant Llorenç-Manacor.

-I la quarta que seria Manacor-Artà.

Posteriorment s’aniran dissenyant variants i desviacions perquè els usuaris puguin triar en funció dels quilòmetres que vulguin fer. Els principals objectius d’el projecte són la desestacionalització turística i el foment de la protecció i preservació del medi natural. La idea és convertir-se en un referent de turisme regional i nacional amb un turista responsable que conjuga esport, natura, gastronomia i cultura.

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad