La fallida de Thomas Cook paga una gran ruta senderista que partirà de Manacor

Quasi un milió d’euros per adequar i senyalitzar la GR East Mallorca, que anirà de Cala Domingos a Capdepera

915.000 euros dels vuit milions que el Ministeri d’Indústria, Turisme i Treball té previst invertir en projectes a les illes per pal·liar els efectes de la fallida de Thomas Cook, aniran a parar a la denominada Gran Ruta (GR) East Mallorca que parteix de Cala Domingos (Manacor) i arribà fins a Capdepera. Més concretament aquests doblers serviran per adequar i senyalitzar els 193,78 quilòmetres que permetran recórrer l’est de l’illa a peu o amb bicicleta pel municipi manacorí, Sant Llorenç, Son Servera, Artà i Capdepera. Es tracta d’un ambiciós gran recorregut que vol aconseguir atreure un turisme sostenible i generar nous ingresos pels municipis implicats.

La ruta de gran recorregut està distribuida en quatre etapes, amb un traçat circular i configurat amb la idea de crear itineraris més curts perquè els usuaris puguin triar destinació. Estarà homologada per a senderisme i cicloturisme, j que la senyalització del recorregut passarà un exhaustiu control de qualitat i eficiència.

Aquestes serien les quatre etapes:

-La primera des Artà a l’Ermita de Betlem-Alqueria Vella-Cala Mesquida-Cala Rajada i Son Moll.

-La segona de Son Moll-Font de sa Cala-Provençals-Canyamel-Costa dels Pins-Son Servera.

-La tercera etapa inclou Son Servera-Son Carrió-Sant Llorenç-Manacor.

-I la quarta que seria Manacor-Artà.

Posteriorment s’aniran dissenyant variants i desviacions perquè els usuaris puguin triar en funció dels quilòmetres que vulguin fer. Els principals objectius d’el projecte són la desestacionalització turística i el foment de la protecció i preservació del medi natural. La idea és convertir-se en un referent de turisme regional i nacional amb un turista responsable que conjuga esport, natura, gastronomia i cultura.

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. En fer clic al botó Acceptar, accepta lús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits    Configurar y més informació
Privacidad