L’estadi Vicente Calderón i el pont del Riuet tenen un punt en comú

El camp de l’Atlético de Madrid està essent demolit per l’empresa Erri Berri SL, que al 2011 en va encarregar de tirar avall el pont

L’estadi Vicente Calderón, fins fa tres anys casa de l’Atlético de Madrid, i que durant aquests mesos està sent rovegat per maquinària pesada fins el punt que ja només en queda la tribuna principal coberta, té un important punt de connexió amb el polèmic pont del Riuet de Porto Cristo, del que ara es cumpleixen sis anys de la seva desaparició per ordre judicial. Aquest nexe no és altre que l’empresa navarresa especialitzada en grans demolicions, Erri Berri SL. Amb seu a la localitat d’Olite, va ser la guanyadora, al 2011 de l’adjudicació del projecte per tirar abaix el pont porteny.

La construcció del pont va tenir un pressupost de 1,1 milions d’euros

Una obra laboriosa que va passar per diferents fases i que bàsicament va desmuntar l’infraestructura en peces, eliminant primer l’asfalt, després el formigó i finalment l’ànima de ferro forjat i els dos gran pilars situats a banda i banda de vorera del Riuet. El projecte del Pont del Riuet va ser aprovat pel Consell de Govern a l’octubre de 1999, amb un pressupost 1,1 milions d’euros. El 2001 s’aprovà l’adjudicació de les obres a l’empresa Melchor Mascaró S.A., treballs que es van iniciar a finals d’octubre de 2002 i van concloure el maig de 2004.

 

El pont de la discòrdia

Curiosament dins la pàgina web d’Erri Berri SL hi figura com a un dels seus projectes destacats, la demolició del pont de Porto Cristo, tant per la seva dificultat de maniobra i estrucural en un espai tan sensible i encaixat com per l’excepcionalitat de tirar enterra (o desmuntar en aquest cas), una estructura que penja directament damunt aigua i amb un trànsit marítim constant.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad