El Govern estudia rescindir el contracte d’obres de l’escola de Ses Comes

La conselleria d’Educació està preocupada pel que sembla una aturada del projecte i preveu una reunió amb l’Ajuntament. L’Amipa també reacciona.

La conselleria d’Educació del Govern estudia molt seriosament rescindir el contracte que té, a través de l’Ibisec, amb la constructora Sincronización Técnica SL (Sin-tec), responsable de les obres d’ampliació de l’escola de Ses Comes de Porto Cristo, vistes les dificultats que té per seguir amb els terminis establerts en el projecte.

És vera que aquest divendres migdia encara hi havia certa activitat a la zona, però també ho és que tant l’ajuntament de Manacor com el Govern no estan tranquils. Les obres (que tenen un pressupost de gairebé 775.000 euros) haurien d’acabar els primers dies del mes de març vinent i el ritme no és bo. De fet està prevista aquesta propera setmana (possiblement dimarts) una reunió entre representants de la Conselleria i del consistori manacorí, per tractar més seriosament el tema.

 

 

Pel que sembla, el Govern voldria intentar primer que l’empresa renunciés a la licitació, per així treure un contracte nou a fi que alguna altra empresa pogués continuar amb els treballs iniciats. Si això no fos viable, l’altre opció seria la rescisió unilateral del contracte, un procés administrativament molt més llarg que significaria haver d’aturar i començar gairebé de zero. Aquest dijous vespre, membres de l’associació de mares i pares de Ses Comes, van assistir a l’assemblea de l’Associació de Veïns per intentar denunciar l’aturada de les obres i veure si aclarien una mica més l’estat de la qüestió. De fet, ens ha arribat un comunicat de la pròpia Amipa, que a continuació reproduïm.

 

COMUNICAT AMIPA SES COMES DAVANT L’ATURADA DE LES OBRES D’AMPLIACIÓ DE L’ESCOLA
Després de més de deu anys de barracons, i en veure que tot i les promeses dels governants aquests no només no desapareixien sinó que cada any en posaven algun més, la comunitat educativa del CEIP Ses Comes de Porto Cristo va començar una intensa lluita per exigir a les administracions competents que complissin amb la seva obligació i compromís d’oferir uns espais dignes perquè les nines i nins del nostre poble poguessin estudiar en unes condicions òptimes.

No va ser fàcil. Cartes de denúncia a la premsa, recollida de signatures, una manifestació, entrevistes a IB3, assistència a plenaris, reunions permanents i pressió constant de mares, pares, familiars i mestres cap a qualsevol conegut que tengués relació amb els partits polítics que governaven tant a nivell municipal com autonòmic.
Rebérem llargues, excuses dolentes, mentides, ens digueren que els barracons no estaven tan malament, que no era per tant. Des de l’Ajuntament donaven la culpa a Govern Balear, des del Govern la donaven a l’Ajuntament. Ens prometeren que el 2017 ja no hi hauria cap aula prefabricada, i n’afegiren dues més. Ens tornaren a assegurar que en poc temps començarien les obres, després digueren que farien una escola nova, llavors ho descartaren, i promeses i més promeses, i mentrestant, els infants del CEIP Ses Comes realitzant la seva carrera educativa en unes instal·lacions que deixaven molt que desitjar, si les comparam amb la majoria d’altres escoles del municipi.
Finalment, la pressió va donar els seus fruits. Amb més d’un any de retràs, i això que segons les autoritats tot es va fer per via d’urgència, per fi començaren les obres d’amplicació de l’escola que permetrien, en estar acabades, retirar els barracons. Fou a principis del passat mes de setembre. Molts de familiars dels infants havíem de contenir les llàgrimes en veure que, a la fi, les obres eren una realitat.

Érem conscients de què seria un curs amb moltes dificultats, tant pels professionals com per l’alumnat. Les obres requerien unes mesures que deixaven el pati de tota la vida sense poder ser utilitzat, amb passadissos estranys entre les barreres que delimitaven el perímetre de seguretat de les excavacions. A més, renou feixuc durant les hores lectives. Mares i pares encara es queixaven, amb raó, però tot té un cost. Les obres havien d’acabar a finals del mes de març de 2020 i tendríem paciència. Mentre durassin, els nostres fills haurien d’utilitzar la Plaça de Ses Comes i la del Sol i la Lluna per fer Educació Física i també com a pati. Era una cosa temporal i estàvem disposats a tenir paciència i ser comprensius.

De sobte, tot s’atura. Es deixen de sentir les excavadores i les formigoneres. No hi ha moviment a les obres. Què ha passat? La primera setmana de novembre ens comuniquen que les obres s’han paralitzat, segons indiquen, per dificultats per executar-les de l’empresa constructora. El que faltava. Amb el pati aixecat i tot fet un desastre, s’obrin uns enormes interrogants entre tota la comunitat educativa: Què passarà ara? Quan es reprendran les obres? Algú ens pot donar explicacions? Hem de tornar encalçar polítics amunt i avall? Haurem de tornar aguantar excuses i gent que evadeix les seves responsabilitats?

Des de l’AMIPA de Ses Comes, i sabem que comptam amb el suport de l’Associació de Veinats de Porto Cristo, demanam solucions urgents. Entenem que les obres públiques requereixen molta burocràcia, però fer-hi front és feina del l’Administració, no dels pares i mares. Exigim explicacions per poder-les traslladar a totes les famílies dels infants i exigim rapidesa en la gestió d’aquest gravíssim problema. La situació és insostenible i requereix una intervenció ràpida. Demanam als regidors i consellers que visitin la nostra escola ara, perquè puguin veure de primera ma de què estem parlant, i que no venguin només a visitar-la quan (qui sap quan) s’hagin d’inaugurar les obres acabades.

També des de l’AMIPA demanam colaboració a tota la comunitat educativa i a tot el poble per si hem de prendre mesures de pressió (manifestacions, vagues, etc.) per solucionar el problema de les obres el més aviat possible.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad