L’Associació de Veïns de Porto Cristo es reactiva després de 20 anys

La primera assemblea reuneix, tot i el mal temps, a 60 persones al Centre de Cultura

L’Associació de Veïns de Porto Cristo ha tornar a arrencar després de 20 anys d’estar pràcticament aturada. Ahir capvespre més de 60 persones acudiren a la primera assemblea de la nova directiva encapçalada per Quico Gil, que es va celebrar al Centre de Cultura en un ambient molt participatiu, i amb la presència del regidor municipal de la zona costanera, Sebastià Nadal.

A la trobada es van posar damunt la taula els problemes més bàsics i urgents que el poble té en aquests moments: una major necessitat de neteja vial, una millora en la intensitat de l’enllumenat públic en general a tot el nucli, però en especial a la barriada de Sa Torre (on en canvi l’entrada de la recollida de fems porta a porta està funcionant perfectament) o la refeta de moltes voreres espenyades o directament inexistents de desenes de carrers del port. “Es tracta de ser reivindicatius amb els problemes del dia a dia, perquè si no, no té sentit pensar en projectes més grans. Serem col·laboratius amb l’Ajuntament però pressionant en tot allò que no es fa bé”, explica el vocal de la nova junta, l’històric Pep Barrull.

Probablement segons els estatuts l’associació ja ni existís

Precisament el nou grup de veïns volen deixar clar que no són un partit polític (en referència a AIPC) i que arriben amb la intenció de ser constants en la feina. “Probablement segons els estatuts l’associació ja ni existís”, confessen, ja que feia molts d’anys que ni es convocava una assemblea i les seves funcions eren representades per l’Agrupació Independent de Porto Cristo (AIPC), el grup polític precisament sorgit del moviment veïnal ara fa més de vint anys, i que era qui dins el govern municipal, tenia el control efectiu.

“Ara volem que funcioni com una democràcia directa, tenir la paraula i decidir entre tots”, afegeix Barrull, posant com a exemple el projecte de la plaça del Sol i la Lluna, en estat de semi abandó i amb problemes de manteniment, cura i neteja, el que fa que poca gent s’hi acosti simplement per passejar. De fet aquesta va ser una altra de les reivindicacions a Nadal, aconseguir remodelar la plaça escoltant l’opinió del poble i les seves propostes.

“No té sentit que unes persones decideixin com ha de ser un espai tan important sense fer una consulta popular”. Per la seva banda, el regidor es va comprometre a mantenir el contacte directe i tractar de que hi hagi una partida de pressupostos participatius suficient per les necessitats de Porto Cristo, un poble que a hores d’ara ja passa dels 8.500 habitants censats.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad