David Lynch arriba a Manacor de la mà de ’39 escalons’

Organitza un seminari per dia 30 de novembre amb experts en el món oníric del director de cinema

El col·lectiu cultural 39 escalons, Educa tu Mirada i departament Cultura de l’ajuntament de Manacor, organitzen, amb la col·laboració del Conservatori de Manacor, el seminari David Lynch. Estranyesa, bellesa i emoció, impartit per Javier Trigales i Javier Urrutia sobre el cineasta i artista de Montana, conegut per series de televisió com Twin Peaks o pel·lícules com Mulholland drive.

La dimensió artística de David Lynch ha transcendit l’estrictament cinematogràfic per convertir-se en una categoria estètica en si mateixa. Les seves pel·lícules són enigmàtiques, estranyes i pertorbadores. Els seus mons d’imatges i sons, malmenen la nostra percepció de la realitat, despertant els nostres sentits més amagats. L’obscura sensualitat de la tragèdia, la intensitat dels colors, uns desdoblaments d’identitat impossibles o la sinuositat d’una existència fantasmal molt propera a la bogeria, són trets ‘Lynchians’.

L’objectiu del seminari idò, és aprofundir en l’essència de l’obra de David Lynch mitjançant l’anàlisi i la comprensió de la seva filmografia, alternant l’audiovisual amb altres imatges, textos i discursos que ens ajudaran a enriquir aquesta aproximació.

Temari
• Mostrar el que no hi és: Lynch reinventa el silenci.
• De la dualitat a la integració: més enllà els oposats.
• La banda sonora total: de la cançó pop al renou essencial.
• La bellesa del fosc i el decadent.
• “True love”: amor i odi en l’univers Lynch.
• L’altra cara de la realitat.

Javier Trigales és llicenciat en Cinematografia i Arts Visuals. Guionista, redactor i escriptor cinematogràfic. Comissari i programador del Museo de Arte Contemporáneo de A Coruña (MAC). Ha impartit docència audiovisual, conferències i seminaris a una infinitat de llocs com ara al Festival Internacional Cortocircuito, en el Museo de Arte Contemporáneo Marco de Vigo, en el Festival Novos Cinemas, en el Centro Gallego de Arte Contemporáneo (CGAC) o a la (S8) Mostra de Cinema Periférico, entre molts d’altres.

Javier Urrutia, per la seva banda, és fundador i director de Educa tu Mirada. Professor de Cinema. Llicenciat en Filosofia. Llicenciat en Teoria de la Literatura Comparada. Ha escrit crítiques en El tornillo de Klaus. Ha impartit seminaris de cinema a Barcelona, Madrid, Salamanca i Mallorca. Ha realitzat conferències a diversos espais, com puguin ser Imagin (Barcelona) o Zumzeig (Barcelona). Ha impartit també diverses masterclass en els festivals Clam (2018) i Ficee (2018).Data: Dissabte 30 de novembre
Horari: d’11 h a 14 h i de 16 h a 19 h
Durada: 6 hores
Lloc: Conservatori de Manacor. C/ Fàbrica, 2
Preu: 50 euros. Inclou una subscripció a Filmin

Places limitades
Certificat d’assistència

Informació i inscripcionscinemaclub@39escalons.org

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad