Un Pla General urbanístic 40 anys després

El Ple de Manacor aprova per 17 vots a favor i 4 en contra el primer Pla General del municipi

El govern municipal format per Més-Esquerra, PSOE i Podem aconsegueix aprovar un Pla General per al municipi de Manacor, després de dècades d’espera i retrassos. El ple d’aquest dilluns, que ha comptat amb un la presència d’un públic molt nombrós, ha aprovat amb els únics vots contraris del PP, el document urbanístic que ara haurà de ser validat de forma definitiva pel Consell de Mallorca.

La regidora d’Urbanisme, Núria Hinojosa, va valorar ahir la importància del fet i la feina feta per la part tècnica i la voluntat política, tot felicitant la tasca prèvia de l’anterior equip de govern. “Nou model de ciutat i un municipi més amable amb la ciutadania i el medi ambient” van ser els eixos centrals de la defensa. Hinojosa va voler deixar clar que el pla no és només millorable sinó que s’ha de treballar per a fer-ho. “El nostre exercici de responsabilitat es basa a no condemnar al nostre municipi a unes normes subsidiàries obsoletes”.

El nostre exercici de responsabilitat es basa a no condemnar al nostre municipi a unes normes subsidiàries obsoletes

Maria Antònia Sansó, portaveu del Partit Popular (PP), va exposar des del primer moment la seva posició contrària al Pla General, “que deixarà un Manacor sense habitatge”. Així mateix, i com a exercici de responsabilitat, es va oferir a l’equip de govern per aturar el pla i començar de nou. Durant la segona intervenció va insistir en què des del Partit Popular “volem un Pla General”, i plantejaren que aquest d’ara serà un escenari de futur totalment desolador per al municipi.

Carles Grimalt, portaveu de Podem, va recordar que des del 1997, en la seva tasca periodística, sempre s’ha sentit parlar del Pla General de Manacor i mai cap govern ha estat capaç d’aprovar-lo. En aquest sentit, va voler expressar el seu vot de confiança a un document molt necessari, i que no és inamovible.

Joan Gomila, portaveu de l’Agrupació Independent de Porto Cristo – Silloters y Simpatizantes (AIPC-SyS), va destacar ahir que les normes subsidiàries duien sobre la taula quaranta anys i que, en aquest sentit, més enllà d’estar-hi favor o en contra, l’aprovació del Pla General “és una necessitat”. “Hem vingut a col·laborar i no a ser obstacle i, en aquest sentit, aprovarem el Pla General”.

Bel Febrer, portaveu de Proposta per les Illes (El Pi), es va mostrar contenta davant “una fita important”, en entendre que és la continuació de la seva tasca. De fet, l’aprovació inicial es va aprovar el 2016 quan El Pi comandava. Tots els regidors regionalistes van emetre el seu vot favorable “per responsabilitat i perquè creim en el document”. A més, van carregar durament contra el Partit Popular, titllant al grup de “irresponsable, deslleial i indigne”, per la seva posició i pel tracte als seus predecessors de grup.

Finalment, Joan Gaià, el portaveu de Més-Esquerra, va dir que el Pla General no és el pla del seu partit sino que és el millor dels possibles avui per avui. Per altra banda, va voler destacar l’essència verda del pla i el nou model de ciutat que planteja. “Protecció del territori, reducció del sostre poblacional i un Pla General viu” com a eixos centrals de la defensa dels eco sobiranistes.

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad