Manacor té més de 80 finques i bucs sense acabar

l’Ajuntament està explorant fórmules per reactivar, sigui amb possibles ajudes, sigui amb plans d’accés a la vivenda, la seva conclusió

Al municipi de Manacor hi ha més de 80 finques sense acabar. Un número exagerat que, a més de no donar una bona imatge al poble, promou la brutor i la degradació de la zona on es troben. Tot i que el problema ve d’enrera i Manacor sempre s’ha caracteritzat per bucs i façanes sense finalitzar (moltes vegades per haver-se quedat fora d’ordenament), la crisi patida i que va començar l’any 2008 va agreujar aquest problema i propicià que moltes de les promocions s’haguessin de paraltizar per manca de liquidesa, tot esperant temps millors que moltes vegades no han arribat.

La rebaixa de població de 2014 ja va fer que també es reduís el nombre de vivendes per finca

L’altre factor important dins aquesta equació de deixadesa urbanística, ve directament lligat amb el Pla General i les zones verdes, aquests dies tan damunt fulla. I és que a principis de 2014, la batlessa Catalina Riera i el pacte de Govern PP-El Pi-AIPC, van aprovar baixar el sostre de població del municipi d’unes 180.000 persones a 84.000, per aconseguir d’aquesta forma redimensionar serveis i espais a expropiar: a menys habitants menys zones verdes i eliminació de la necessitat d’aumentar recursos hídrics, sanitaris o escolars. De la mà del Consell de Mallorca, es pretenia aturar la ferida d’indemnizaciones per l’expropiació de fins a disset zones verdes.

Una regla de tres, però, que va fer al mateix temps, que finques pensades per un número determinat d’habitatges, haguessin de reduïr espectatives, i allà on n’hi haguessin cabut deu ara n’hi cabien cinc, per exemple. Un altra cop a les empreses que hi feien feina, els comptes no sortien. Ara, amb aquest problema sobre la taula i aprofitant l’aprovació del Pla General urbanístic, l’Ajuntament d’esquerres està explorant fórmules per reactivar, sigui amb possibles ajudes sigui amb plans d’accés a la vivenda, la conclussió dels bucs, pensant més que res en el centre històric, un altre espai que necessita mà de metge i pla específic.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad