Manacor baixa el seu sostre de població i el situa en 74.783 habitants

Es creen dos nous parcs a la zona del Molins de Fartàritx i a l’antiga fàbrica de Majorica

El nou Pla General que s’aprova aquest dilluns capvespre, constitueix una reducció del sostre d’habitants de 207.664 marcats a les Normes Subsidiàries de 1980, a 74.783. “Un màxim de població que s’ajusta a la realitat del municipi amb una previsió de creixement sostenible, en concordança amb les superfícies de zona verda, equipaments i recursos (aigua i sanejament)”, han explicat avui en roda de premsa la regidora d’Urbanisme, Núria Hinojosa, el batle, Miquel Oliver, i el regidor Carles Grimalt, unes hores abans del ple municipal en que es sotmetrà a votació el Pla urbanístic, que també amplia la protecció mediambiental i paisatgística i estableix una nova categoria a la franja de la costa: Àrees Naturals d’Especial Interès Municipal (ANEI-M).

Hinojosa i Grimalt mostren el document urbanístic

“El Pla General, que ha rebut el vistiplau de més de trenta informes d’organismes competents i que inclou fins a 926 al·legacions fruit de la participació popular , suposa una eina que marca com serà el Manacor del futur, una eina en la recerca d’un municipi més proper i amable i, en definitiva, del benefici col·lectiu”, ha remarcat Hinojosa.

El nou document inclou així mateix, un Pla Especial pel Centre Històric de Manacor i un Pla Director de l’Espai Públic, i estableix els molins de Fartàritx i l’entorn de l’antiga fàbrica de Majòrica com a nous parcs urbans; tot acostant al centre els nous ‘pulmons’ del municipi.

És evident que no és el millor dels plans generals possibles, però és el millor punt de partida

“És evident que per a tothom no serà el millor dels plans generals possibles, però és el millor punt de partida per preparar el municipi del futur”, ha dit Oliver. “En aquest sentit no aprovar-lo és tornar sis anys enrere i quedar amb unes Normes Subsidiàries de 1980 obsoletes en molts d’aspectes”, tot retornant al municipi projectat per a 207.664 habitants i a les zones dimensionades per aquesta població, que podria suposar la ruina econòmica del municipi si els propietaris forsassin l’expropiació.

Segons marca el mateix Pla, la revisió d’aquest es durà a terme una vegada passats dotze anys, o bé una vegada s’assoleixi el 85% del sostre de població marcat, o bé per voluntat política de la majoria de la corporació municipal.

La regidora d’Urbanisme ha volgut deixar clar que “hi ha tres aportacions clares del govern d’esquerres, tot tenint en compte que no es podien fer canvis substancials sinó es volia tornar a la casella de sortida”. En concret, ha fet referència al Pla d’Acció que es destinarà a afavorir l’accés a l’habitatge i la millora del paisatge urbà, a la introducció del sistema de cooperació, en el que l’Ajuntament ha de dur el lideratge a l’hora desenvolupar Son Talent i Fartàritx, i al vial d’accés a la platja dels Domingos, que ens permetrà la seva conservació.

L’acte ha comptat amb la presència de Catalina Rigo, directora del PGOU, Joan Antoni Salom, cap del departament d’Urbanisme, i Mateu Carrió, arquitecte i càrrec de confiança del departament.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad