Detinguda en simular un robatori amb violència per cobrar l’assegurança del mòbil

La Policia Nacional deté una dona a Manacor per un delicte de denúncia falsa

Agents de la Policia Nacional han detingut una dona per un presumpte delicte de simulació en mentir i denunciar que l’hi havien robat amb violència. Durant el mes passat, una dona es va presentar a la comissaria de la Policia Nacional a Manacor, denunciant que havia estat víctima d’un robatori amb violència, perpetrat aparentment per dos homes els quals la van abordar per l’esquena, la van tirar a terra i li van sostreure una motxilla. A la motxilla portava un telèfon mòbil i unes claus del seu domicili, aportant la denunciant un informe d’assistència facultativa.

La denunciant va ser informada de l’obligació legal de dir la veritat

Un cop a dependències policials, la denunciant va ser informada de l’obligació legal de dir la veritat i que de ser mentida l’aportat a la denúncia podria incórrer en responsabilitat penal. La denunciant va descriure davant els agents de Policia Nacional les característiques físiques i la vestimenta dels assaltants, i es va procedir a l’obertura d’una investigació per a aclarir dels fets.

Els policies encarregats de la investigació van dur a terme una inspecció ocular del lloc on es va produir el fet, i van citar a la denunciant per fer una declaració ampliatòria i indagar en el fet. Un cop a dependències policials, la denunciant fou informada novament de l’obligació legal de dir la veritat. Ella es reafirma i aporta la corresponent factura del terminal telefònic sostret, indicant acte seguit que posseeix assegurança que cobreix aquestes contingències.

Els agents, continuaren amb les preguntes i observaren en la denunciant una actitud estranya, ja que contestava amb respostes genèriques a les preguntes dels agents. Arrel de les incoherències, la presumpta víctima es va enfonsar i va explicar finalment que la denúncia no s’ajustava a la realitat, que efectivament li van sostreure el telèfon, però va ser per un descuit sense violència o intimidació. Finalment la presumpta, va ser detinguda per una simulació de delicte.

Des de la Policia Nacional assenyalen que les denúncies sempre són investigades i que se’ls informa als denunciants de les conseqüències que pot tenir denunciar delictes de simulació de delicte o acusacions falses.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad