Detinguda en simular un robatori amb violència per cobrar l’assegurança del mòbil

La Policia Nacional deté una dona a Manacor per un delicte de denúncia falsa

Agents de la Policia Nacional han detingut una dona per un presumpte delicte de simulació en mentir i denunciar que l’hi havien robat amb violència. Durant el mes passat, una dona es va presentar a la comissaria de la Policia Nacional a Manacor, denunciant que havia estat víctima d’un robatori amb violència, perpetrat aparentment per dos homes els quals la van abordar per l’esquena, la van tirar a terra i li van sostreure una motxilla. A la motxilla portava un telèfon mòbil i unes claus del seu domicili, aportant la denunciant un informe d’assistència facultativa.

La denunciant va ser informada de l’obligació legal de dir la veritat

Un cop a dependències policials, la denunciant va ser informada de l’obligació legal de dir la veritat i que de ser mentida l’aportat a la denúncia podria incórrer en responsabilitat penal. La denunciant va descriure davant els agents de Policia Nacional les característiques físiques i la vestimenta dels assaltants, i es va procedir a l’obertura d’una investigació per a aclarir dels fets.

Els policies encarregats de la investigació van dur a terme una inspecció ocular del lloc on es va produir el fet, i van citar a la denunciant per fer una declaració ampliatòria i indagar en el fet. Un cop a dependències policials, la denunciant fou informada novament de l’obligació legal de dir la veritat. Ella es reafirma i aporta la corresponent factura del terminal telefònic sostret, indicant acte seguit que posseeix assegurança que cobreix aquestes contingències.

Els agents, continuaren amb les preguntes i observaren en la denunciant una actitud estranya, ja que contestava amb respostes genèriques a les preguntes dels agents. Arrel de les incoherències, la presumpta víctima es va enfonsar i va explicar finalment que la denúncia no s’ajustava a la realitat, que efectivament li van sostreure el telèfon, però va ser per un descuit sense violència o intimidació. Finalment la presumpta, va ser detinguda per una simulació de delicte.

Des de la Policia Nacional assenyalen que les denúncies sempre són investigades i que se’ls informa als denunciants de les conseqüències que pot tenir denunciar delictes de simulació de delicte o acusacions falses.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. En fer clic al botó Acceptar, accepta lús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits    Configurar y més informació
Privacidad