Una nit de tallers terrorífics i familiars

‘Celebram la nit de les ànimes’, un conjunt d’activitats per a tota la família que ha agrupat tradició i festa a la Institució Pública Alcover

La Fundació Mallorca Literària ha impulsat aquest dijous el conjunt d’activitats Celebram la nit de les ànimes, una jornada que s’inclou dins el cicle Tardor Poètica, que es duu a terme a Manacor fins al pròxim 22 desembre. La jornada, que també està emmarcada pel projecte Tradicionari de Mallorca, de la Fundació, està destinada a presentar al públic infantil un bon nombre de rituals i elements festius que configuren la celebració d’arrel de Tots Sants i la Nit de les Ànimes.

Així, nins, nines de diverses edats, i familiars, han pogut gaudir d’una horabaixa plena de contes, cuina i disfresses, entre altres passatemps. A les cinc de l’horabaixa han començat les activitats, que s’han anat repetint cada hora fins a les vuit.

A l’activitat “Celebram les ànimes”, els nins i nines han rebut una explicació de continguts i rituals dedicats a vida i mort, on han pogut trobar resposta a si la “Nit de les Ànimes” i “Halloween” són o no el mateix, tot aprenent i jugant alhora. Per la seva banda, el “taller de llum” ha servit per demostrar el bon fer amb les mans, dedicant una hora a crear una llanterna pròpia. Algunes han estat de melons, altres de carabassetes i fins i tot de pebres vermells, entre d’altres. A més, pels més llépols, el xef Calent ha mostrat com fer algunes de les delícies tradicionals d’aquesta data: castanyes torrades, rosaris de llepolia i panellets amb forma de dits de mort.

Per altra banda, els organitzadors han fet una crida a “fer por a la por” animant als assistents a celebrar la jornada amb disfresses d’espant perquè, com se sap, “és dia de bubotes i de fer por”.

Finalment, l’activitat estrella ha estat el “cantam i contam”, on Caterina Contacontes ha explicat un caramull d’històries de por i bubotes. I mentrestant, de les 17 a les 18 h, s’ha dut a terme un taller de “cançons que escarrufen”.

El regidor de Cultura de Manacor, Mateu Marcé, ha volgut remarcar la importància d’aprofitar les noves maneres de viure les festes de sempre per apropar les tradicions als més petits, tot impulsant la llengua pròpia. “Amb un capvespre aprofitam l’atractiu d’una celebració com Halloween per apropar als més petits tradicions tan nostrades com la nit de les ànimes, tot defugint de la part més “comercial” de les festes”.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad