Nadal haurà de construïr un aparcament propi i compensar l’Ajuntament amb 465.000 euros

Aprovat el projecte executiu per l’ampliació en 26.000 m2, quinze pistes, la construcció d’un edifici d’ús esportiu de 8.000 m2 i 214 noves places turístiques a l’Acadèmia del tennista a Manacor

El Consell de Govern ha aprovat avui dijous l’ampliació en 26.000 metres quadrats, quinze pistes, la construcció d’un edifici d’ús esportiu de 8.000 m2 i 214 noves places turístiques de l’Acadèmia del tennista Rafel Nadal a Manacor. Justifica la falta d’informes del Consell i de l’Ajuntament, a més de que no hi ha un estudi ambiental pel projecte, pel fet que es tracta “d’unes mesures urgents destinades a potenciar la qualitat, la competitivitat i la desestacionalització turística a les Illes Balears”. Això implica que l’ajuntament de Manacor té dret a una compensació econòmica corresponent al 15 % de l’aprofitament urbanístic, “que ha estat valorada per un total de 464.958,00 euros, import que ja ha estat satisfet”, segons explica el  Govern.

Així mateix, s’estableix l’obligació de cessió d’una zona verda pública de 2.600 m2

Així mateix, s’estableix l’obligació de cessió al consistori d’una zona verda pública degudament condicionada de 2.600 m2 de superfície dins el sòl urbà de la ciutat, que s’efectuarà mitjançant una prestació econòmica compensatòria “i obligacions respecte a les externalitats de mobilitats generades per la ubicació del centre i la de l’equipament municipal de la Torre dels Enagistes, el que vol dir que s’haurà de fer una rotonda i un aparcament amb una superfície aproximada de 3.500 m2, ja que fins ara els seus clients de gimnàs i restaurant saturen l’estacionament públic de la pista d’atletisme i camp de futbol.

L’Acord es notificarà a les persones interessades i se’ls indicarà que hi poden interposar en contra un recurs potestatiu de reposició en el termini d’un mes o bé un recurs contenciós administratiu en el termini de dos mesos comptadors des de l’endemà de la notificació de l’Acord. Així mateix, s’hi pot interposar qualsevol altre recurs que es consideri oportú.

Critiques del GOB

Per alta banda, el GOB, ha criticat que s’utilitzi “l’imperatiu legal” per donar llum verda al projecte: “la utilització de la declaració de projecte d’interès autonòmic i la redaccció d’una llei ad hoc per donar cobertura a l’actuació de transformació urbanística privada de la família Nadal que s’haurien d’haver tramitat per les vies urbanístiques ordinàries, resulta clarament abusiva, vulnera l’autonomia municipal i constitueix una desviació de poder”.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad