Tot preparat per passar por a la ‘Nit de les Ànimes’

La seu de la Institució Alcover serà dijous un punt d’encontre familiar per entendre i passar-s’ho bé amb la tradició de Tots Sants

L’ajuntament de Manacor ja té a punt tot una serie d’activitats dirigides a divulgar i fer palesa la tradició de Tots Sants a la cultura catalana. Per això ha preparat una jornada per als més petits i les seves famílies a la Institució Pública Antoni Maria Alcover, perquè es diverteixin mentre coneguin el dia del Morts a través de l’anomenada Nit de les Ànimes.

Així, des de les 17 fins a les 20 hores del proper dijous, la Fundació Mallorca Literària, desplegarà a Can Socorrat un seguit de tallers, com ara explicacions de continguts i rituals dedicats a vida i mort i saber diferenciar-ho de Halloween, la creació de llanternes amb melons, carabasses o pebres vermells, la creació de rosaris, panellets en forma de dits de morts o castanyes torrades, un bagul màgic on poder fer por a través de disfresses o la participació de Caterina Contacontes, amb un caramull d’històries de por i bubotes.

Al convent es representarà la nit de dia 31 ‘Irene i la terra adormida’

Tot seguit en acabar, a partir de les 20 hores, a l’església del convent de Sant Vicenç Ferrer, es representarà Irene i la terra adormida; una rondalla per a la nit de les ànimes. “És la història d’una llavor que creix fins a fer-se flor i d’una nina adormida que es desperta perquè té ganes de tornar a jugar en el món dels vius. És la història d’una terra on floreix la llavor i on descansen les ànimes. És la nostra terra eternament badada. Al novembre s’adorm com un infant mentre, dins del seu ventre, desperten les ànimes com ombres amb ulls lluents”.

Aquesta és la història de Nit de les Ànimes, que concilia enyor i il·lusió. Repassant els rituals del tradicionari, descobrim els camins que ens ajuden a comprendre i celebrar la mort com a part de la vida, conjugant dolor, por, gratitud i record. Aquesta és la història de na Irene, una nina menuda que partí deixant un buit molt gran. Una història que és un conte i que, com tot, té un principi i un final.

Paral·lelament aquests dies l’Associació d’Amics del Museu d’Història de Manacor organitzen uns taller de rondalles de por a de dins del  Molí d’en Fraret. Una iniciativa que no es pot deixar perdre!.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad