Taller per millorar la convivència entre els usuaris de l’alberg

Va tenir com a finalitat analitzar les relacions entre ells i els problemes que inevitablement ocasiona la convivència de 25 persones dins un mateix centre

Dins les tasques periòdiques que duu a terme la Fundació Trobada, que gestiona l’alberg de persones sense sostre i que pertany a la xarxa d’inclusió social del Consell de Mallorca, hi ha uns tallers que promouen la formació dels usuaris del centre.
Un d’ells tingué lloc aquesta setmana passada i fou el dedicat a la cohesió grupal amb la finalitat d’analitzar les relacions entres ells, els problemes que inevitablement ocasiona la convivència de 25 persones dins un mateix centre i proposar pautes que facilitin aquestes relacions. Pràcticament la totalitat dels dotze usuaris (homes i dones) presents tingueren el seu torn de paraules per exposar les seves opinions.
Dos temes centraren bàsicament la reunió: la col·laboració i la gestió de diferències entre els usuaris
Dos temes centraren bàsicament la reunió: la col·laboració i la gestió de diferències entre ells. “Quan es conviu amb altres persones amb cultures i ideologies diferents, cal una feina conjunta entre els diferents usuaris i professionals que estigui al servei de la inclusió i la convivència”, expliquen des de la Fundació.
Les conclusions foren que cal fomentar el respecte mutu com a norma fonamental de convivència, la cura en l’ús del llenguatge quan ens dirigim cap als altres per no ferir els sentiments (perquè això sigui possible és necessari la comunicació i el coneixement de l’altre) i promoure la implicació dels usuaris en les tasques de l’alberg en funció de les característiques de cada persona.
Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. En fer clic al botó Acceptar, accepta lús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits    Configurar y més informació
Privacidad