Taller per millorar la convivència entre els usuaris de l’alberg

Va tenir com a finalitat analitzar les relacions entre ells i els problemes que inevitablement ocasiona la convivència de 25 persones dins un mateix centre

Dins les tasques periòdiques que duu a terme la Fundació Trobada, que gestiona l’alberg de persones sense sostre i que pertany a la xarxa d’inclusió social del Consell de Mallorca, hi ha uns tallers que promouen la formació dels usuaris del centre.
Un d’ells tingué lloc aquesta setmana passada i fou el dedicat a la cohesió grupal amb la finalitat d’analitzar les relacions entres ells, els problemes que inevitablement ocasiona la convivència de 25 persones dins un mateix centre i proposar pautes que facilitin aquestes relacions. Pràcticament la totalitat dels dotze usuaris (homes i dones) presents tingueren el seu torn de paraules per exposar les seves opinions.
Dos temes centraren bàsicament la reunió: la col·laboració i la gestió de diferències entre els usuaris
Dos temes centraren bàsicament la reunió: la col·laboració i la gestió de diferències entre ells. “Quan es conviu amb altres persones amb cultures i ideologies diferents, cal una feina conjunta entre els diferents usuaris i professionals que estigui al servei de la inclusió i la convivència”, expliquen des de la Fundació.
Les conclusions foren que cal fomentar el respecte mutu com a norma fonamental de convivència, la cura en l’ús del llenguatge quan ens dirigim cap als altres per no ferir els sentiments (perquè això sigui possible és necessari la comunicació i el coneixement de l’altre) i promoure la implicació dels usuaris en les tasques de l’alberg en funció de les característiques de cada persona.
Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad