Cursos per conèixer el vi mallorquí i fins i tot com elaborar-lo

El cicle ‘Tardor Enològica’ comença aquest dilluns i fins el 16 de desembre

La Tardor Enològica, el cicle de cursos relacionats amb el nostre, ja és aquí. El regidor d’Educació, Mateu Marcé, la regidora d’Agricultura, Cristina Capó i el president de la Denominació d’Origen (DO) Pla i Llevant i de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Vins de la Terra de Mallorca, Antoni Bennàssar, l’han presentat aquest dimecres.

El dilluns 28 i el dimarts 29 d’octubre es durà a terme el curs Inici al tast: del most al vi, on s’explicarà com s’elabora cada tipus de vi, quines són les característiques organolèptiques, què vol dir denominació d’origen, vi de la terra i vi de taula, i la importància del tipus de consum i la salut. A cada sessió es tastaran 6 vins: dilluns vins blancs i rosats i dimarts vins negres d’anyada i criança. El curs l’impartiran per l’enòloga Pilar Oliver, del Celler Miquel Oliver, de Petra.

El dilluns 11 i el dimarts 12 de novembre serà torn de Comparació entre vins de la Borgonya (França) i vins fets a Mallorca, on s’explicaran les característiques essencials de la regió vinatera de Borgonya i es compararan vins francesos i mallorquins fets amb les mateixes varietats. A cada sessió es tastaran 6 vins: dilluns vins blancs de Borgonya chardonnay i viognier i dimarts vins negres de Borgonya pinot noir i syrah. El curs l’impartirà l’enòleg Pierre Jean Caillot (Beaune, la Borgonya).

El dilluns 25 i el dimarts 26 de novembre, s’ensenyarà a elaborar vi propi, al gust

El dilluns 25 i el dimarts 26 de novembre, el curs Feim el nostre propi vi, on s’ensenyarà com convertir-se en vinater i elaborar vi propi, al gust. El primer dia es presentaran 6 vins varietals, dels que n’aprendrem les seves característiques organolèptiques. El segon dia es faran grups de tres persones que elaboraran el seu propi vi, segons les seves preferències, a partir dels vins varietals presentats el dia anterior. El curs l’impartirà l’enòleg Luis Armero, del Celler Armero & Adrover, de Felanitx.

El dilluns 2 i el dimarts 3 de desembre es dedicarà a Relació qualitat/preu dels vins, on es compararan vins elaborats a la Península i Mallorca mitjançant tast a cegues i elaboració d’una fitxa tècnica de tast. Es tindrà l’oportunitat d’opinar sobre els vins sense intermediaris, participant en l’enquesta que es passarà en el curs. Dilluns vins blancs i dimarts vins negres. El curs l’impartirà l’enòleg Andreu Majoral, del Celler Can Majoral, d’Algaida.

El dilluns 16 de desembre tancarà el cicle el curs Maridatge entre dolços i vi, on es maridaran pastissos amb vi blanc, rosat, negre i escumós.

Tots els actes se celebraran a l’IES Manacor, situat al camí de ses Tapereres 32,  i la seva durada serà de les 19,30 a 21 h. En tots els casos es necessita inscripció prèvia, donat que l’assistència és limitada. Així, es pot reservar plaça enviant un correu a videmallorca@gmail.com.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. En fer clic al botó Acceptar, accepta lús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits    Configurar y més informació
Privacidad