Cursos per conèixer el vi mallorquí i fins i tot com elaborar-lo

El cicle ‘Tardor Enològica’ comença aquest dilluns i fins el 16 de desembre

La Tardor Enològica, el cicle de cursos relacionats amb el nostre, ja és aquí. El regidor d’Educació, Mateu Marcé, la regidora d’Agricultura, Cristina Capó i el president de la Denominació d’Origen (DO) Pla i Llevant i de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Vins de la Terra de Mallorca, Antoni Bennàssar, l’han presentat aquest dimecres.

El dilluns 28 i el dimarts 29 d’octubre es durà a terme el curs Inici al tast: del most al vi, on s’explicarà com s’elabora cada tipus de vi, quines són les característiques organolèptiques, què vol dir denominació d’origen, vi de la terra i vi de taula, i la importància del tipus de consum i la salut. A cada sessió es tastaran 6 vins: dilluns vins blancs i rosats i dimarts vins negres d’anyada i criança. El curs l’impartiran per l’enòloga Pilar Oliver, del Celler Miquel Oliver, de Petra.

El dilluns 11 i el dimarts 12 de novembre serà torn de Comparació entre vins de la Borgonya (França) i vins fets a Mallorca, on s’explicaran les característiques essencials de la regió vinatera de Borgonya i es compararan vins francesos i mallorquins fets amb les mateixes varietats. A cada sessió es tastaran 6 vins: dilluns vins blancs de Borgonya chardonnay i viognier i dimarts vins negres de Borgonya pinot noir i syrah. El curs l’impartirà l’enòleg Pierre Jean Caillot (Beaune, la Borgonya).

El dilluns 25 i el dimarts 26 de novembre, s’ensenyarà a elaborar vi propi, al gust

El dilluns 25 i el dimarts 26 de novembre, el curs Feim el nostre propi vi, on s’ensenyarà com convertir-se en vinater i elaborar vi propi, al gust. El primer dia es presentaran 6 vins varietals, dels que n’aprendrem les seves característiques organolèptiques. El segon dia es faran grups de tres persones que elaboraran el seu propi vi, segons les seves preferències, a partir dels vins varietals presentats el dia anterior. El curs l’impartirà l’enòleg Luis Armero, del Celler Armero & Adrover, de Felanitx.

El dilluns 2 i el dimarts 3 de desembre es dedicarà a Relació qualitat/preu dels vins, on es compararan vins elaborats a la Península i Mallorca mitjançant tast a cegues i elaboració d’una fitxa tècnica de tast. Es tindrà l’oportunitat d’opinar sobre els vins sense intermediaris, participant en l’enquesta que es passarà en el curs. Dilluns vins blancs i dimarts vins negres. El curs l’impartirà l’enòleg Andreu Majoral, del Celler Can Majoral, d’Algaida.

El dilluns 16 de desembre tancarà el cicle el curs Maridatge entre dolços i vi, on es maridaran pastissos amb vi blanc, rosat, negre i escumós.

Tots els actes se celebraran a l’IES Manacor, situat al camí de ses Tapereres 32,  i la seva durada serà de les 19,30 a 21 h. En tots els casos es necessita inscripció prèvia, donat que l’assistència és limitada. Així, es pot reservar plaça enviant un correu a videmallorca@gmail.com.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad