El cel de Manacor s’omplirà aquests dies amb més d’un centenar de globus

Entre dimecres i dissabte el municipi acull el 21è Campionat d’Europa de globus aerostàtics de la FAI

Tot està ja a punt perquè Manacor aculli, entre aquest dimecres i dissabte el 21è FAI Campionat d’Europa de globus aerostàtics de la FAI (Federació Aeronàutica Internacional). De fet aquest dimarts s’ha duit a terme l’acte de presentació al claustre de Sant Vicenç Ferrer.

Presentació del Campionat d’Europa

 

Una inauguració que ha comptat amb la presència i la intervenció de Thomas Fink, president del jurat, Dimitri Zhokhov, pilot més jove, Angela Jones, representant dels Officials and technical Staff, Andreu Serra, conseller de Turisme i Esports del Consell, i Llorenç Mas Parera, director general d’Espais Naturals i Biodiversitat del Govern, a més d’un representant dels patrocinadors i de regidors municipals. L’organitzador de l’esdeveniment ha estat Ricardo Aracil, gerent de Mallorca Balloons.

El campionat comptarà amb 86 equips i 600 participant de més de 25 nacionalitats

El campionat comptarà amb més de 100 globus, 86 equips i 600 participant de més de 25 nacionalitats. Es durà a terme entre els dies 23 i 26 d’octubre, dividit en deu proves distribuides en vols de matí (de 7,30 a 10 h) i d’horabaixa (de 17 a 18,45 h). Cada globus haurà de seguir un rumb marcat per cartes de navegació i haurà de deixar caure uns senyals en unes dianes instal·lades a terra. Això, intentant aconseguir la màxima punteria. El guanyador obtindrà el títol de campió d’Europa, actualment ostentat per Stefan Zeberli (Suïssa). A més, també hi haurà un premi per al globus més ecològic, o sigui pel pilot que menys gas utilitzi al llarg de la competició.

Per primera vegada a la història una illa, en aquest cas Mallorca, acollirà l’organització d’un campionat d’aquestes característiques. Les ben considerades zones de vol d’entrenament i competició i el suport institucional i popular fan de l’illa un lloc idoni per a dur-lo a terme.

La FAI, fundada el 1905 a París, és un organisme dedicat a l’elaboració de normes i el manteniment de registres per a l’aeronàutica i l’astronàutica, així com al rectorat internacional dels esports aeris.

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. En fer clic al botó Acceptar, accepta lús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits    Configurar y més informació
Privacidad