El cel de Manacor s’omplirà aquests dies amb més d’un centenar de globus

Entre dimecres i dissabte el municipi acull el 21è Campionat d’Europa de globus aerostàtics de la FAI

Tot està ja a punt perquè Manacor aculli, entre aquest dimecres i dissabte el 21è FAI Campionat d’Europa de globus aerostàtics de la FAI (Federació Aeronàutica Internacional). De fet aquest dimarts s’ha duit a terme l’acte de presentació al claustre de Sant Vicenç Ferrer.

Presentació del Campionat d’Europa

 

Una inauguració que ha comptat amb la presència i la intervenció de Thomas Fink, president del jurat, Dimitri Zhokhov, pilot més jove, Angela Jones, representant dels Officials and technical Staff, Andreu Serra, conseller de Turisme i Esports del Consell, i Llorenç Mas Parera, director general d’Espais Naturals i Biodiversitat del Govern, a més d’un representant dels patrocinadors i de regidors municipals. L’organitzador de l’esdeveniment ha estat Ricardo Aracil, gerent de Mallorca Balloons.

El campionat comptarà amb 86 equips i 600 participant de més de 25 nacionalitats

El campionat comptarà amb més de 100 globus, 86 equips i 600 participant de més de 25 nacionalitats. Es durà a terme entre els dies 23 i 26 d’octubre, dividit en deu proves distribuides en vols de matí (de 7,30 a 10 h) i d’horabaixa (de 17 a 18,45 h). Cada globus haurà de seguir un rumb marcat per cartes de navegació i haurà de deixar caure uns senyals en unes dianes instal·lades a terra. Això, intentant aconseguir la màxima punteria. El guanyador obtindrà el títol de campió d’Europa, actualment ostentat per Stefan Zeberli (Suïssa). A més, també hi haurà un premi per al globus més ecològic, o sigui pel pilot que menys gas utilitzi al llarg de la competició.

Per primera vegada a la història una illa, en aquest cas Mallorca, acollirà l’organització d’un campionat d’aquestes característiques. Les ben considerades zones de vol d’entrenament i competició i el suport institucional i popular fan de l’illa un lloc idoni per a dur-lo a terme.

La FAI, fundada el 1905 a París, és un organisme dedicat a l’elaboració de normes i el manteniment de registres per a l’aeronàutica i l’astronàutica, així com al rectorat internacional dels esports aeris.

 

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad