Visita al jaciment germà des Coll de Cala Morell, a Menorca

Una nova jornada de portes ofertes en el marc del projecte ‘Entre illes’, que uneix Porto Cristo amb Ciutadella

La regidora de l’ajuntament de Manacor, Núria Hinojosa, ha visitat aquests dies el jaciment des Coll de Cala Morell, a Ciutadella, un dels dos que conformen el projecte Entre illes, que va sorgir el 2010 fruit de la col·laboració entre un equip d’investigació arqueològica de Menorca i un de Mallorca. La constatació de la manca de dades, en una illa i en l’altra, sobre els jaciments costaners de l’edat del Bronze, va fer que tots dos equips decidíssim treballar conjuntament des d’uns objectius comuns i compartint una mateixa metodologia de treball, per una banda a sa Ferradura de Porto Cristo i a es Coll de cala Morell de Ciutadella.

Cala Morell és una petita entrada situada a la part occidental de la costa nord de Menorca. L’entrada s’obre cap al nord-oest i ofereix un refugi relativament segur per a petites embarcacions

El projecte, que té com a objectiu principal aprofundir en l’estudi d’aquest tipus de jaciments prehistòrics, compren, a més de la missió científica, un marc de col·laboració entre institucions de les dues illes, tant per part dels ajuntaments de Ciutadella i Manacor com del Consell de Menorca. A més s’està fomentant la participació social amb la implicació de l’Associació d’Amics del Museu d’Història de Manacor, el Museu de Ciutadella i el Museu d’Història de Manacor, a més de tot el voluntariat que col·labora en les diferents campanyes. Els arqueòlegs responsables del projecte són Montserrat Anglada, Damià Ramis, Toni Ferrer i Magdalena Salas.

Cala Morell és una petita cala situada a la part occidental de la costa nord de l’illa de Menorca. L’entrada a aquesta cala s’obre cap al nord-oest i ofereix un refugi relativament segur per a petites embarcacions.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad