Mabel Lozano debat amb els alumnes dels instituts sobre la prostitució i el tràfic de persones

La directora presentà aquest dimarts els seus documentals ‘Chicas nuevas 24 horas’ i ‘El proxeneta’.

Els alumnes dels instituts manacorins pogueren veure aquest dimarts els documentals Chicas nuevas 24 horas i El Proxeneta, de la periodista i presentadora Mabel Lozano sobre prostitució i tràfic de persones. Una eina visual per posar damun taula la problemàtica i debatre sobre aquesta realitat amb els més joves.

Chicas nuevas 24 horas és un documental que ens mostra passa a passa com muntar un negoci en el qual “el cos de la dona, si és jove i es cuida, pot arribar a vendre’s en múltiples ocasions durant el mateix dia, sigui de forma consentida o no”. Un negoci d’uns trenta-dos mil milions de dòlars a l’any. Es tracta d’un fals documental que apel·la constantment a la consciència de l’espectador situant-lo en la mirada perversa del gran negoci de l’esclavitud sexual.

 

Mabel Lozano és una escriptora, actriu, directora i model toledana amb una llarga trajectòria

 

Per la seva banda, El Proxeneta està protagonitzat i explicat per Miguel, un ex proxeneta i amo d’alguns dels macro bordells més importants de l’Estat, sentenciat a 27 anys de presó. Al documental, Miguel explica detalladament com ha evolucionat la prostitució al món i com, a principis dels anys noranta, sorgí el negoci del tràfic de dones amb un únic camí possible, la prostitució. Així mateix, el documental repassa i incideix en el paper del blanquejament de diners, la corrupció, els assassinats, les extorsions i els segrestos.

En ambdós casos, en acabar el documental s’ha pogut comptar amb la directora per poder reflexionar i debatre. Mabel Lozano és una escriptora, actriu, directora i model toledana amb una llarga trajectòria que s’ha fet gran amb premis com Avanzadoras, d’Oxfam Intermón, el 2015, el Premio Rodolfo Walsh a la millor obra policíaca de no ficció, el 2017, o el premi Mejor Guión Activista, de la Federació de Dones Progressistes, el 2018.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. Les cookies són petits arxius de text que els llocs web que visita emmagatzemen al vostre navegador. Solen contenir un lloc web i un identificador. Ajuden a millorar la seva experiència mentre navega al nostre lloc web. En fer clic al botó Acceptar, dóna consentiment a l\'ús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits.    Configurar y més informació
Privacidad