Mabel Lozano debat amb els alumnes dels instituts sobre la prostitució i el tràfic de persones

La directora presentà aquest dimarts els seus documentals ‘Chicas nuevas 24 horas’ i ‘El proxeneta’.

Els alumnes dels instituts manacorins pogueren veure aquest dimarts els documentals Chicas nuevas 24 horas i El Proxeneta, de la periodista i presentadora Mabel Lozano sobre prostitució i tràfic de persones. Una eina visual per posar damun taula la problemàtica i debatre sobre aquesta realitat amb els més joves.

Chicas nuevas 24 horas és un documental que ens mostra passa a passa com muntar un negoci en el qual “el cos de la dona, si és jove i es cuida, pot arribar a vendre’s en múltiples ocasions durant el mateix dia, sigui de forma consentida o no”. Un negoci d’uns trenta-dos mil milions de dòlars a l’any. Es tracta d’un fals documental que apel·la constantment a la consciència de l’espectador situant-lo en la mirada perversa del gran negoci de l’esclavitud sexual.

 

Mabel Lozano és una escriptora, actriu, directora i model toledana amb una llarga trajectòria

 

Per la seva banda, El Proxeneta està protagonitzat i explicat per Miguel, un ex proxeneta i amo d’alguns dels macro bordells més importants de l’Estat, sentenciat a 27 anys de presó. Al documental, Miguel explica detalladament com ha evolucionat la prostitució al món i com, a principis dels anys noranta, sorgí el negoci del tràfic de dones amb un únic camí possible, la prostitució. Així mateix, el documental repassa i incideix en el paper del blanquejament de diners, la corrupció, els assassinats, les extorsions i els segrestos.

En ambdós casos, en acabar el documental s’ha pogut comptar amb la directora per poder reflexionar i debatre. Mabel Lozano és una escriptora, actriu, directora i model toledana amb una llarga trajectòria que s’ha fet gran amb premis com Avanzadoras, d’Oxfam Intermón, el 2015, el Premio Rodolfo Walsh a la millor obra policíaca de no ficció, el 2017, o el premi Mejor Guión Activista, de la Federació de Dones Progressistes, el 2018.

Print Friendly, PDF & Email
Aquesta web utilitza cookies pròpies pel seu correcte funcionament. En fer clic al botó Acceptar, accepta lús daquestes tecnologies i el processament de les seves dades per aquests propòsits    Configurar y més informació
Privacidad